Brandsäkerhetsprodukter för din husvagn/husbil


Husvagnar och husbilar på en campingplats.

Var säker på att din husvagn/husbil är brandskyddad på bästa sätt

Husvagnar och husbilar brinner snabbt, branden är ofta över på bara några minuter. Som campinggäst har du ett ansvar att hjälpa till att minska risken för att en brand uppstår eller sprids.

I husvagnen har man ofta en gasspis, det är därför viktigt att kontrollera att gasbehållaren är hel och att alla ventiler etc. ser fräscha ut. Kontrollera också att batteriet ser ut som det ska och se till att alla sladdar är hela.

Brandsläckare

Brandskyddsföreningen rekommenderar husvagns,- och husbilsägare att ha en pulverbrandsläckare på minst 2 kg i husvagnen/husbilen med lägst effektivitetsklass 13A 70B C, om husvagnen/husbilen är av modell större bör släckaren också vara större. Housegards 4 kg pulverbrandsläckare är godkänd enligt EN3 och har en effektivitetsklass (släckeffekt) på 27A 113B C, vilket är högst på marknaden. Även om det är ont om utrymme i en husvagn/husbil är det viktigt att försöka placera brandsläckaren så lättåtkomlig som möjligt. Kontrollera med det aktuella försäkringsbolaget om det finns några speciella krav på brandutrustning i husvagn/husbil.

Läs mer om våra brandsläckare»

Brandvarnare

När en brand utbryter tar det bara några minuter för rök eller gas att göra en människa medvetslös och då utrymmet i en husvagn/husbil är begränsat är det väldigt viktigt att ha en fungerande brandvarnare installerad som ger en tidig varning. Glöm inte att en tidig varning kan rädda liv. För dig som inte vill montera med skruv, är Housegards magnetfäste ett bra alternativ och erbjuder snabb och enkel montering av din brandvarnare med hjälp av dubbelhäftande tejp.

Kolmonoxidvarnare

Kolmonoxidvarnare varnar för skadliga koncentrationer av kolmonoxid, även kallat kolos – en giftig gas utan lukt, smak eller färg. Denna gas kan t.ex. komma ifrån fotogendrivna apparater, oljepannor och gasugnar. Men även från öppna spisar, grillar eller läckage från garage. Kolmonoxidvarnaren är ingen ersättare till brandvarnare.

Gasvarnare

Gasvarnare upptäcker olika typer av brännbara gaser som t.ex. stadsgas, gasol, propan, butan och naturgas. Dessa placeras i kök, husvagn eller på andra ställen där en gasläcka kan tänkas uppstå.

Läs mer om våra brandvarnare»

Brandfilt

Brandfilten är ett bra komplement till pulverbrandsläckaren och då främst för att släcka mindre bränder på plana ytor som t.ex. på spisen, i sängen eller på möbler. Att kväva eld med en brandfilt är väldigt effektivt, snabb och enkelt och orsakar inget extra saneringsbehov. Försök placera brandfilten så den alltid finns nära till hands.

Läs mer om våra brandfiltar»

Läs mer om rätt brandsäkerhetsprodukter för:


 

Se alla produkter från Housegard

Se alla produkter från Housegard »

Hos oss hittar du alla produkter du behöver för ett brandsäkert hem. Housegard har en omfattande produktportfölj med kvalitet som högsta fokus.

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar »

Vi får många frågor om våra produkter, brandsäkerhet, underhåll och installation. Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna.

Brandsäkra ditt hem

Brandsäkra ditt hem »

I vår guide lär du dig allt om brandsäkerhet, Housegards produkter och skötsel av dessa m.m.