Firephant

Designed for life


 

Brandsläckaren är en vardaglig men livsavgörande pryl. Tyvärr förpassas den röda standardbrandsläckaren allt för ofta till skrubben, vilket gör att man förlorar värdefulla sekunder om olyckan är framme. Den dagen då tanken föddes om brandsläckare som människor vill ha synliga i sina hem, den dagen skapades Firephant.

Firephant lanserades av Housegard 2012, har för sin klass den högsta släckeffekten och är tryggt förankrad i standardiserande CE-krav. Släckaren är med sitt enhandsgrepp enkel att använda och förstå, och har hög precision. Den smidiga storleken (1 kg och 2 kg) och färgen gör att Firephant passar in i våra moderna hem.

 

SVENSK DESIGN

Designad av den svenska industridesignerduon Lars Wettre och Jonas Forsman.

Tiden mellan det att en brand uppstår och att du börjar släcka den är livsavgörande. Firephants form och storlek tilltalar estetiskt och den placeras likt en inredningsdetalj gärna på en väl synlig plats – vilket säkerställer en livsavgörande tillgänglighet. Formen är byggd kring handtaget och fortsätter i en enhetlig form för att ge ett intryck av att släckaren har blivit tillverkad i ett enda stycke.

Jonas Forsman är en möbel- och produktdesigner som skapar smarta, funktionella lösningar med förenklad form och Lars Wettre specialiserar sig i industridesign, från idé till färdig produkt. I samarbete med Housegard har de skapat Firephant.

En pojke ligger på golvet i ett ljust skandinaviskt hem vid havet, med en röd Firephant brandsläckare på väggen.

VÄRLDSUNIK

Firephant är ensam i sitt slag, i hela världen.

Firephant är en ny typ av brandskydd som med världsunik, innovativ form och användarvänlighet skapar nya förutsättningar på marknaden för brandsläckare.

Med Firephant har Lars Wettre och Jonas Forsman startat en revolution i den traditionella och konservativa brandsäkerhetsbranschen. Genom att kombinera användarbehov och nya material har designduon skapat en modern designikon utan att kompromissa med teknik eller funktion.

Detaljer på en vit Firephant brandsläckare i ljus, skandinavisk miljö.

SÄKER DESIGN FÖR MODERNA HEM

Firephant intar naturligt en självklar plats i det moderna hemmet.

Tät befolkningen, särskilt i storstäder, gör att en brand kan gå från liten till stor på kort tid. I många länder är det därför lagkrav på att ha en brandsläckare i bostaden. På grund av sitt utseende förpassas en traditionell brandsläckare ofta till hörn eller källare, där de inte syns. Med detta i åtanke skapades Firephant.

Med flödande linjer som vagt påminner om elefantens, ett mjukt, svängt handtag och den cylinderformade kroppen är den enkel att rikta rakt mot lågorna. Den är bekväm att hålla och kan manövreras med både vänster och höger hand. I händelse av brand, lyfter du ned din Firephant, drar ut säkringen och trycker på avtryckaren.

Läs mer om Firephant »

Prisbelönt släckare

Designad av Lars Wettre och Jonas Forsman


Red Dot design award logga - Firephant blev utnämnd till Best of the Best 2012.

Firephant är formgiven av den svenska industridesignerduon Lars Wettre och Jonas Forsman.

Lars Wettre och Jonas Forsman, duon som i samarbete med Housegard står bakom designen av brandsläckaren Firephant som tilldelades RedDot design Award 2012.

Produkten tilldelades år 2012 den internationella designutmärkelsen red dot design award, best of the best inom produktdesign, där den blev hyllad för både sin form och sin enkla men säkra funktion.

En prestigefull tävling där för övrigt Apples iPhone 4 fick samma utmärkelse år 2011.

 


Alla fyra Firephant brandsläckare i grupp; vit och röd, två olika storlekar; 1 kg och 2 kg pulverbrandsläckare.


 

Två färger, två storlekar.

 

Firephant 1 kg

1-kilos Firephant är ett litet, smidigt brandskydd perfekt för bilen, båten och husvagnen. Den släcker effektivt bränder i hemmet och fungerar som komplement till en 6 kg pulversläckare.

Firephant 2 kg

2-kilos Firephant är smidig och ett säkert brandskydd. Släckeffekten är den högsta för sin klass på marknaden och bra vid alla typer av mindre bränder den 6 kg pulversläckare kan vara för stor.

Se alla våra brandsläckare

Se alla våra brandsläckare »

Housegard har en omfattande produktportfölj med kvalitet som högsta fokus. Vi hjälper dig hitta rätt brandsläckare.

Brandsäkerhetsguiden

Brandsäkerhetsguiden »

Vet du hur du brandsäkrar ditt hem på bästa sätt? Låt oss guida dig till ett brandsäkert hem.

Vanliga frågor

Vanliga frågor »

Vi svarar på de vanligaste frågorna vi får om Housegards produkter och brandskydd i hemmet.