Solstickans brandsläckare producerade och kvalitetssäkrade av Housegard

11 maj, 2017


Vi har nog alla någon slags relation till Solstickepojken som under många år varit en populär figur i svenska hem. Idag pryder pojken inte bara tändsticksaskar utan också kuddar, koppar, brandsläckare och brandfiltar.

Solstickans brandsläckare är producerade och kvalitetssäkrade av Housegard, därför gäller Housegards trygghetsgaranti även på alla brandsläckare från Solstickan Design.

Köp Solstickans brandsläckare här »

Här kan du registrera din brandsläckare för att ta del av vår trygghetsgaranti »

 


 

Om Solstickan

I sann Solsticksanda erbjuder Solstickan Design moderna och folkliga produkter med hög kvalitet inom hem och inredning. Idén med Solstickan design är att bevara och föra vidare en verklig svensk klassiker och på så sätt stötta Stiftelsen Solstickan. En del av intäkterna från försäljningen går till Stiftelsen Solstickan, vars syfte är att hjälpa barn och äldre människor i samhället

Till förmån för barn och gamla

1936 fick konstnären Einar Nerman uppdraget att rita etiketten till asken Solstickan. Där och då skapades den klassiska symbolen Solstickepojken. Den folkkära pojken och texten ”Till förmån för barn och gamla” prydde askarna och grundidén var att på ett enkelt sätt bidra till samhället genom att skänka ett par öre av varje såld ask till Stiftelsen Solstickan. Redan tidigt inriktade sig stiftelsen på att hjälpa barn med funktionshinder och kroniska sjukdomar såsom t ex diabetes och reumatism.

Läs mer om stiftelsen och dess arbete här »