Visa att du bryr dig om dina närmsta på riktigt

12 februari, 2015


Alla Hjärtans dag närmar sig med stormsteg. Nu har du chansen att visa att du bryr dig om dina närmsta på riktigt och ge bort någonting som de förhoppningsvis aldrig får nytta av.

Brandsäkerhet är viktigt och en brandsläckare är en billig livförsäkring. Vi har brandsläckare för alla behov och hem. I vårt sortiment ingår röda standardbrandsläckare, specialutformade släckare i svart, vitt och stål (Design Edition) och Firephant – vår designbrandsläckare med unik form och funktionalitet.

Se alla våra brandsläckare här >>

Finns det redan en brandsläckare i hemmet så kanske du behöver komplettera med en brandfilt, brandvarnare eller brandstege. Brandsäkerhet är en säker investering som alltid tåls att utöka. Med ett komplett brandskydd kan du känna dig tryggare i hemmet.

 


 

Snabbguide till de olika brandsläckartyperna:

En pulversläckare släcker flest typer av bränder och är den vanligaste släckartypen i bostäder. Brandskyddsförening rekommenderar att du, utöver brandvarnare, har minst en pulverbrandsläckare på 6 kg i hemmet, och gärna en brandfilt som komplement i köket.

En skumsläckare släcker effektivt bränder i brandfarliga vätskor som bensin och olja, men även i klass A-bränder, det vill säga bränder i organiskt material (trä, papper mm).

En koldioxidsläckare ger en helt ren släckning och kräver minimalt saneringsbehov. Lämplig för bränder i elektrisk utrustning, serverrum mm.

Har du sett över ditt brandskydd hemma? Om inte, gör det! Du kommer vara dig själv evigt tacksam om olyckan skulle vara framme. Testa brandvarnarna med jämna mellanrum, byt batterier, ha en brandsläckare, brandfilt och/eller släckspray nära till hands på ställen där det är vanligt att bränder uppstår, t.ex. i köket. Var noga med att alla i hushållet vet var brandsläckaren finns och hur de går tillväga om en brand uppstår. Omtanke på riktigt.

Mer information om hur du brandskyddar din villa, lägenhet eller fritidsboende finns i vår guide >>

Information om hur du minskar brandrisken i hemmet finner du här >>